Ventilacijski sistem Lunos

Lunos sistem je cjenovno pristupačan i vrlo jednostavan za instalaciju. Zbog svoje jednostavnosti pogodan je za ugradnju u starije kuće i stanove kao i u nove objekte. Za instalaciju nije potrebno provlačenje cijevi, tako da je montaža brza i bez većih intervencija u stanu.

S ugradnjom njemačkog ventilacijskog sustava Lunos u vaš dom će stalno dolaziti svježi zrak, a ventilatorska jedinica iskorišteni zrak odvodi kroz ventilacijski odvod ili izravno kroz vanjski zid. Na taj način ćete postići nižu vlažnost u prostoru, spriječiti nastajanje zidne plijesni, kondenzacije i neprijatnog mirisa – ukratko, vama i vašoj obitelji poboljšati ćete kvalitetu života. Svi Lunos elementi imaju ugrađenu zaštitu od buke i antialergijsku zaštitu. Antialergijski filter se može prati i nije ga potrebno mijenjati. Lunos ventilacijski sistem radi 24 sata dnevno, gotovo je nečujan, odlikuje ga iznimno mala potrošnja energije, a i štedi do 30% energije koju biste izgubili prozračivanjem kroz prozore.

Sistem ventilacije Lunos u potpunosti odgovara njemačkom EnEv

Sistemi Lunos djeluju u skladu s potrebama korisnika i kontroliraju se na temelju vrijednosti vlage u zraku. S obzirom na vlažnost iskorištenog zraka volumen zračnog toka se povisuje ili snižava. Tako su prostori prozračeni onoliko koliko je potrebno s minimalnim utroškom energije. S obzirom na pretpostavke za izračun izmjene zraka sistem Lunos potpuno je u skladu s odredbama njemačkog propisa o uštedi energije (EnEv) povezan sa standardom DIN V 4701-10.

Lunos e2 oknoLunos e2 okno zunajLunos - prerez montaža e2

Princip rada

Ventilacijski sistem Lunos temelji se na protoku zraka kroz cijeli životni prostor. Ovisno o potrebama i razinu vlažnosti zraka ventilatori odvode iskorišteni zrak iz kupaonice, kuhinje, praonice, WC-a kroz vanjski zid ili kroz ventilacijske otvore. To rezultira stvaranjem malog podtlaka u stabmenoj jedinici zbog kojeg kroz ulazne jedinice za dovod zraka ulazi svježi filtrirani zrak u spavaće i dječje sobe, dnevni boravak i radne prostore. Zrak prolazi ispod vrata ili kroz ventilacijske otvore na njima i na taj način se osigurava protok svježeg zraka kroz cijeli stambeni prostor dok iskorišteni zrak odlazi van kroz ventilatorske jedinice.

Sistem djeluje bez buke i onečišćenja u bilo kojim vremenskim uvjetima. Nastanak propuha spriječen je postavljanjem zaštite od propuha u ulaznoj jedinici koji ograničava protok zraka. Ugrađeni prigušivači buke osiguravaju da ni pored najprometnije ceste u stan ne dolazi buka izvana.

Zaštita od buke daje vam mir

Stambeni objekti i promet neraskidivo su povezani. Međutim, ljudi se osjećaju ugodno samo kad su zidovi “nijemi”. S ventilacijskim sistemom Lunos vrlo lako je zadovoljiti i najzahtjevnije propise protiv buke (razina buke IV-V). Dokumentirani akustični atesti pokazuju da Lunosova zaštita od buke postiže izvrsne ocjene u svim testiranjima.

Prednostisistema Lunos

Lunos je puno više od uobičajenog prozračivanja. Ventilacijski sistemi Lunos ostvaruju odgovarajuće, ugodno i čisto higijensko prozračivanje svih životnih prostora i osiguravaju suhe zidove bez plijesni. Osim toga nudi i značajne uštede kod grijanja – relativno niska ulaganja i operativni trošak. Također nudi kvalitetu i sigurnost koju jamčimo našim imenom.

Prednosti sistema:

  • ušteda energije
  • uklanjanje viška vlage
  • tihi rad
  • zaštita od buke
  • zaštita od propuha
  • anti-alergijski filter
  • jednostavna instalacija

Pogledajte kratki film o ugradnji ventilacijskog sistema Lunos e2!